АКТУЕЛНОСТИ
Соопштение од МОН!27 ФЕБ/20


Предавање на професор д-р Александар Николоски!26 ФЕБ/20
Соопштение
Ве известуваме дека на Технолошко-металуршкиот факултет, во соработка со Здружението на металурзите на Македонија, на 2 март 2020 (понеделник), со почеток од 12.00 часот, во малиот Амфитеатар во Анексот, ќе се одржи прадавање на тема:
,,Најнови достигнувања во технологијата за производство на бакар со лужење во сулфурни раствори"
Предавањето ќе го одржи д-р Александар Николоски, вонреден професор, кој е дипломиран инженер на ТМФ, кој своето понатамошно образование го продолжува на Универзитетот МУРДОК во Перт, Австралија.
Се покануваат сите студенти од металургија и инженерство на материјали и нанотехнологии да бидат дел од ова предавање.

Деканат на ТМФ


Bio_Prof Nikoloski.docxПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАСТАНОТ "GET IN THЕ RING"26 ФЕБ/20
Соопштение
Студентскиот парламент на ФИНКИ го организира/поддржува настанот"GET IN THЕ RING", кој ќе се одржи од 13 до 15 март 2020.
Сите студенти од ТМФ, кои сакаат да бидат дел од овој настан, потребно е да формираат тимови и со ментори од професорскиот кадар, да претстават иновативна идеја,секој во својата област и можат да бидат дел од овој настан, кој се одвива глобално во 40 држави. Најдобрата иновативна идеја ќе продолжи на главниот натпревар, кој ќе се одржи во јуни во Монтерал, Канада.
Како лице за контакт од ТМФ е професор д-р Јана Симоновска.
Во прилог ја објавуваме поканата за соработка и линковите за овој настан.
Линк до настанот:
https://www.facebook.com/events/2367923733313683/
Линк до објавата: http://www.facebook.com/gitr.macedonia/posts/166139848165981:0

Деканат на ТМФ


ТМФ.pdfОглас за демонстратор!24 ФЕБ/20
Во прилог го објавуваме ОГЛАСОТ ЗА ДЕМОНСТРАТОР за ПРЕХРАНБЕНА ТЕХНОЛОГИЈА И БИОТЕХНОЛОГИЈА.
Сите заинтересирани кандидати можат да ги достават потребните документи во Архивата на факултетот.
Рокот за поднесување документи е 5 (пет) дена од објавувањето на Огласот.


ОГЛАС ЗА ДЕМОНСТРАТОР ЗА ПТБ.jpgСоопштение за упис во летен семетар и ден-сесија!05 ФЕБ/20


Испит по Општа и неорганска хемија 117 ЈАН/20
Соопштение
Се известуваат студентите кои требаат да го полагаат испитот по Општа и неорганска хемија 1 наместо на 21 јануари 2020 - вторник ќе се одложи и ќе се одржи на 4 февруари 2020- вторник во 9.00 часот.
Предметен наставникПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ЈАНУАРСКА-ФЕВРУAРСКА ИСПИТНА СЕСИ...19 ДЕК/19
ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ
ЗА ЈАНУАРСКА-ФЕВРУAРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА 2020 год.
Пријавување на испити за ЈАНУАРСКА-ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА од 19.12.2019 год. (четврток) до 25.12.2019 год.(среда) од 11 до 13 часот.
Сите студенти задолжително е претходно да ги пријават испитите електронски на IKNOW системот и потоа пријавите да ги достават во службата за Студентски прашања, во спротивно нема да бидат примени на испит или колоквиум.

НАПОМЕНА: ДОКОЛКУ СТУДЕНТИТЕ НЕ ПРИЈАВАТ ИСПИТИ ВО ОПРЕДЕЛЕНИОТ РОК ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЌЕ ТРЕБА ДА ПЛАТАТ 400,00 ДЕНАРИ КАЗНА.


Атлантис групација- 12 месечна програма за дипломирани студе...06 ДЕК/19
Соопштение

Доколку сте на самиот почеток од вашата кариера и притоа барате искуство преку кое ќе ја видите пошироката слика на бизнисот, тогаш програмата Atlantic’s Graduate Trainee (AGT) е токму она што го барате. AGT е 12-месечна програма наменета за штотуку дипломирани студенти во потрага по своето прво работно искуство. Како Trainee ќе имате можност да искусите како е да се работи во голема компанија и какво е чувството кога ќе ја добиете првата примамлива плата.

Graduate Trainee in Quality Control – Strategic Business Unit Coffee / Skopje, Macedonia

Што можете да очекувате од оваа позиција:
1. Ќе научите за компанијата и другите оддели во Атлантик Група
2. Ќе добиете професионална поддршка при подготвување, спроведување и ревизија документацијата на поставените системи
3. Ќе учествувате во анализа на лабораториски наоди за да дефинирате критични клучни точки во производството
4. Ќе добиете искуство во проценка на ризик што влијае на производните процеси (машини, микро-клима, општи услови за работа, обука на вработените)
5. Ќе работите на проект поврзан со контрола на квалитет со поддршка на ментор
6. Ќе учествувате во едукации и други развојни активности како дел од програмата Atlantic Graduate Trainee ProgramОдлука за избрани членови согласно резултатите од тајното гл...03 ДЕК/19


Конкурс за II циклус студии 2019/20 година!15 ОКТ/19
Конкурс за II циклус студии 2019/20 година.

Konkurs-II-ciklus-2019_2020_2019-09-20.pdfПотврда за ЈСП!03 ОКТ/19


СТИПЕНДИИ АТАНАС БЛИЗНАКОФ!22 МАР/19
Фондацијата „Атанас Близнакоф" доделува стипендии на студентите од прв циклус.
Секој заинтересиран може да конкурира следејќи ги упатствата од информацијата која е објавена во прилог.
Од секој факултет на УКИМ ќе се доделуваат по 5 стипендии, а заинтересираните кандидати ќе треба да конкурираат на интерниот оглас на секој факултет одделно.
Деканат на ТМФ


2. Informacija za stipendii od Fondacija Atanas Bliznekof.pdfМожност за вработување во ЛАМИНАТИ КОМ-Прилеп21 МАЈ/18
И з в е с т у в а њ е

Ги информираме сите студенти кои се од III и IV година на студиските програми: полимерни материјали и инженерство на материјали и нанотехнологии, дека компанијата ЛАМИНАТИ КОМ од Прилеп има интерес да вработи 5 млади и амбициозни студенти, со активно познавање на англиски јазик.
Сите заинтересирани кандидати можат да се обратат во Деканатот, кај проф. д-р Александра Бужаровска, продекан за наука и меѓународна соработка.

Деканат на ТМФ

Инфо од јавен карактер Листа на информации Статут на УКИМ Закон за високо образование Правилник на ТМФ Список на активности План за јавни набавки Процедура за внатрешно пријавување Извештај за самоевалуација 2016 Извештај за самоевалуација 2017 Извештај за финансиско работење Завршна сметка 2018 - 603 Завршна сметка 2018 - 631 Завршна сметка 2018 - 788 СТУДЕНТСКА СЛУЖБА СМЕТКА НА ТМФ СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ЛИНКОВИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ" Министерство за образование и наука на Македонија Центар за кариера Студентски парламент Инженерска институција на Македонија Водородна Асоцијација на Македонија Сојуз на хемичари и технолози на Македонија Здружение на Металурзи на Македонија VIII International Congress of Metallurgists of Macedonia НАНОМАК Nato project: Graphene/Polymer Based Sensor SPS G5244 SCOPUS TEMPUS www.techno-sus.com Факултет за електротехника и информациски технологии Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство Машински факултет Технолошки факултет во Лесковац Sveučilište u Zagrebu - Metalurški fakultet