КАЛЕНДАР НА АКТИВНОСТИ 2021/2022 академска година

 • 1 октомври 2021 (петок)-почеток на учебната 2021/22 година и почеток на наставата
 • 4 октомври 2021 (понеделник)-14 јануари 2022(петок)- времетраење на наставата во                            зимскиот семестар (15 недели)
 • 19 ноември 2021(петок)- 26 ноември 2021 (петок)- 1-ва колоквиумска недела во  зимскиот семестар
 • 28 декември 2021 (вторник)- 13 јануари 2022 (четврток) - пријавување на испити во првата                      испитна сесија
 • 10 јануари 2022 (понеделник) - 14 јануари 2022 (петок)- 2-ра колоквиумска недела во зимскиот семестар
 • 17 јануари 2022 (понеделник) - 11 февруари 2022 (петок)- ПРВА ИСПИТНА СЕСИЈА
 • 7 февруари 2022 (понеделник)-14 февруари 2022 (понеделник)- заверка на зимскиот семестар и    запишување на летен семестар
 • 14 февруари 2022 (понеделник) - 27 мај 2022 (петок)- времетраење на наставата во                                  летниот семестар (15 недели)
 • 4 април 2022 (понеделник)- 11 април 2022 (понеделник)- 1-ва колоквиумска недела во летниот                      семестар
 • 23 мај 2022 (понеделник)- 30 мај 2022 (понеделник) -пријавување на испити во втората испитна сесија
 • 23 мај 2022 (понеделник)- 30 мај 2022 (понеделник) - 2. колоквиумска недела во летниот семестар
 • 31 мај 2022 (вторник)- 27 јуни 2022 (понеделник)-  завршни испити и  испити за студентите кои не ги положиле колоквиумите- ( втора испитна сесија)
 • 30 мај 2022 (понеделник)- 01 јули 2022 (петок)- ВТОРА ИСПИТНА СЕСИЈА ( 5 недели)
 • 25 јули 2022 (понеделник)- 20 август 2022 (понеделник)- пријавување на испити во третата испитна                            сесија
 • 22 август 2022 (понеделник) - 16 септември 2022 (петок) - ТРЕТА ИСПИТНА СЕСИЈА (4 недели)
 • 20 септември 2022 (вторник)- 29 септември 2022 (четврток)- запишување на зимски семестар во учебната 2022/2023 година и заверка на летниот семестар

Неработни денови за сите граѓани на РМ во учебната 2021/2022 година

Во 2021 година:

За сите граѓани на РМ

 • 11 Октомври(понеделник) - Ден на народното востание
 • 23 Октомври(сабота) - Ден на македонската револуционерна борба
 • 8 Декември(среда) - ,,Св.Климент Охридски"

За граѓаните од католичка вероисповед

 • 01 Ноември(понеделник) - Празникот на сите светци
 • 25 Декември( сабота) - прв ден на Божиќ

За граѓаните припадници на албанската заедница на РМ

 • 22 Ноември( понеделник) -  Ден на албанската азбука

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

 • 21 декември (вторник) - Ден на настава на турски јазик

Неработни денови во 2022 година се:

За сите граѓани на РМ

 • 1 јануари (сабота)-  Нова година;
 • 7 јануари( петок) - Божиќ
 • 25 април (понеделник)- Велигден
 • 1 мај (недела) - Ден на трудот;
 • 2 мај (понеделник)- Рамазан Бајрам;
 • 24 мај (вторник)- ,,Св. Кирил и Методиј"- Ден на сесловенските просветители;
 • 2 август( вторник) - Ден на Републиката;
 • 8 септември (четврток)- Ден на независноста.

За граѓаните од православна вероисповед

 • 6 јануари (четврток) -  Бадник, ден пред Божиќ;
 • 19 јануари (среда) - Богојавление (Водици);
 • 22 април (петок) - Велики Петок, петок пред Велигден;
 • 25 април (понеделник) - Велигден- втор ден
 • 10 јуни ( петок) - петок пред Духовден;
 • 28 август ( недела) -  Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица);

За граѓаните од католичка вероисповед

 • 18 април (понеделник) - втор ден Велигден;

За граѓаните од муслиманска вероисповед

 • 9 јули (сабота) - Курбан Бајрам;

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

 • 16 септември (петок) - Јом Кипур;

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

 • 28 септември (среда) - меѓународен ден на Бошњаците;

За граѓаните припадници на српската заедница во РМ

 • 27 јануари (четврток) - Свети Сава;

За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ

 • 8 април (петок) - Меѓународен ден на Ромите;

За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

 • 23 мај (понеделник) - Национален ден на Власите.
Инфо од јавен карактер Именик со вработените Годишен извештај 2020 Годишен извештај 2021 Барање за пристап до информации од јавен карактер Листа на информации Статут на УКИМ Закон за високо образование Статут на ТМФ Список на активности Годишен план за јавни набавки 2022 Процедура за внатрешно пријавување Извештај за самоевалуација 2019 Извештај за самоевалуација 2017 Извештај за финансиско работење Завршна сметка 2021 - 603 Завршна сметка 2021 - 631 Завршна сметка 2021 - 785 Завршна сметка 2021 - 788 СТУДЕНТСКА СЛУЖБА СМЕТКА НА ТМФ СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ЛИНКОВИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ" Министерство за образование и наука на Македонија Центар за кариера Студентски парламент Инженерска институција на Македонија Водородна Асоцијација на Македонија Сојуз на хемичари и технолози на Македонија Здружение на Металурзи на Македонија IX International Congress of Metallurgists of Macedonia НАНОМАК Nato project: Graphene/Polymer Based Sensor SPS G5244 SCOPUS TEMPUS www.techno-sus.com Факултет за електротехника и информациски технологии Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство Машински факултет Технолошки факултет во Лесковац Sveučilište u Zagrebu - Metalurški fakultet