14 ДЕК/20
INNO -SAE 2020!

Почитувани колеги,

Со особена чест и задоволство ја најавуваме презентацијата на студентските проекти од овогодинешната едиција на студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE) 2020. Оваа година INNO-SAE е во заедничка организација на Центарот за трансфер на технологии и иновации - ИНОФЕИТ и УСС – УКИМ.

На презентацијата ќе бидат прикажани 6 интердисциплинарни студентски проекти од студенти од 9 различни факултети од УКИМ:
СКАРЛЕТ - студенти од ФЕИТ/ФИНКИ/МФС - Систем за контрола на аерозагадувачи во реално време со летало
HyTo - студенти од ФЕИТ/ФЗНХ - Автоматизиран систем за одгледување патлиџани во вода со помош на вградлив микросистем базиран на Ардуино
AAP - студенти од ФЕИТ/АФ – ArchApp
СИМ - студенти од МФ/МФС - Систем за инфузија со вградени мембрани
SalivaDiag - студенти од СФ/МФ/ФФ - Плунката како неинвазивен дијагностички биофлуид за идентификација на индивидуи со зголемен ризик за метаболички синдром и кардиоваскуларни заболувања
ЗЕЛЕН КЛУЧ - студенти од ФЗНХ/МФ/ТМФ - Зелен клуч за биолошка контрола на штетници
Ве очекуваме!
Датум и време: вторник, 15 декември 2020, од 17:00 до 19:00 часот
Регистрирајте се на: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_BfsflRfkS-qlBw05sF7hQw7a187aa8-bd5a-4155-80c6-5c527a58fb7f.png

Инфо од јавен карактер Листа на информации Статут на УКИМ Закон за високо образование Правилник на ТМФ Список на активности План за јавни набавки Процедура за внатрешно пријавување Извештај за самоевалуација 2019 Извештај за самоевалуација 2017 Извештај за финансиско работење Завршна сметка 2019 - 603 Завршна сметка 2019 - 631 Завршна сметка 2019 - 788 СТУДЕНТСКА СЛУЖБА СМЕТКА НА ТМФ СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ЛИНКОВИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ" Министерство за образование и наука на Македонија Центар за кариера Студентски парламент Инженерска институција на Македонија Водородна Асоцијација на Македонија Сојуз на хемичари и технолози на Македонија Здружение на Металурзи на Македонија IX International Congress of Metallurgists of Macedonia НАНОМАК Nato project: Graphene/Polymer Based Sensor SPS G5244 SCOPUS TEMPUS www.techno-sus.com Факултет за електротехника и информациски технологии Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство Машински факултет Технолошки факултет во Лесковац Sveučilište u Zagrebu - Metalurški fakultet