Полимерни материјали

Полимерни материјали

Прва година         

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТС
ПредавањаВежби
1.ТМФ131Математика 1I338
2.ТМФ132Општа и неорганска хемија 1I338
3.ТМФ133Физика 1I327
4.ТМФ134Основи на инженерска техника 1I237
5.ТМФ235Математика 2II338
6.ТМФ236Општа и неорганска хемија 2II338
7.ТМФ237Физика 2II237
8.ТМФ238Основи на инженерска техника 2II327
Вкупно часови (предавања/вежби) и број на ЕКТС-кредити во студиската програма222260

Втора година

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТС
ПредавањаВежби
1.ПМ331Физичка хемијаIII338
2.ПМ332Органска хемијаIII337
3.ПМ333Аналитичка хемијаIII337
4.ПМ3И1Изборен предмет 1III024
5.ПМ3И2Изборен предмет 2III204
6.ПМ434Заштита на животна срединаIV204
7.ПМ435Технолошки операции 1IV336
8.ПМ436Основи на полимерно инженерствоIV225
9.ПМ437Основни суровини и процеси за синтетички производиIV337
10.ПМ438Методи на испитување на органски соединенијаIV224
11.ПМ4И3Изборен предмет 3IV024
Вкупно часови (предавања/вежби) и број на ЕКТС-кредити во студиската програма232360

Изборен предмет 1

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ3и11Основи на компјутерско работењеIII024ТМФ
2.ПМ3и12Инженерска статистикаIII024ТМФ

Изборен предмет 2

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ3и21Бизнис администрацијаIII204ТМФ
2.ПМ3и22Комуникациски вештиниIII204ТМФ

Изборен предмет 3

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ4И31Основи на одржлив развојIV024ТМФ
2.ПМ4И32Нулта емисија и циркуларна економијаIV024ТМФ

Трета година

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТС
ПредавањаВежби
1.ПМ5З1Технолошки операции 2V337
2.ПМ5З2Структура и својства на полимеритеV337
3.ПМ5З3Природни полимериV225
4.ПМ5З4Заштита при работаV225
5.ПМ5З5Биоразградлива пластикаV226
6.ПМ5З6Анализа на животен циклус на пластикатаVI338
7.ПМ5З7Механичко однесување на полимеритеVI237
8.ПМ6И1Изборен предмет 1VI224
9.ПМ6И2Изборен предмет 2VI224
10.ПМ638Рециклирање на полимеритеVI227
Вкупно часови (предавања/вежби) и број на ЕКТС-кредити во студиската програма242760

Изборен предмет 1

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ6И11Мерење и автоматска регулација во процесна индустријаVI224ТМФ
2.ПМ6И12Стандарди за екопластикаVI224ТМФ

Изборен предмет 2

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ6И21Индустриски полимериVI224ТМФ
2.ПМ6И22Основи на менаџментVI224ТМФ

Четврта година

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТС
ПредавањаВежби
1.ПМ7З1Индустриски менаџментVII214
2.ПМ7З2Адитиви за пластикаVII226
3.ПМ7И1Изборен предмет 1VII224
4.ПМ7И2Изборен предмет 2VII224
5.ПМ7З3Композитни материјалиVII338
6.ПМ7И3Изборен предмет 3VII224
7.ПМ8З4Преработка на полимеритеVIII336
8.ПМ8З5Карактеризација на полимеритеVIII336
9.ПМ8И4Изборен предмет 4VIII224
10.ПМ8И5Изборен предмет 5VIII224
11.ПМ8З6Дипломска работаVIII1710
Вкупно часови (предавања/вежби) и број на ЕКТС-кредити во студиската програма222760

Изборен предмет 1

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ7И11Еко аудит VII224ТМФ
2.ПМ7И12Механизми на зелена хемија VII224ТМФ
3.ПМ7И13Еко-иновации VII224ТМФ

Изборен предмет 2

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ7И2ЕкопремазиVII224ТМФ

Изборен предмет 3

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ7И31Пластична амбалажаVII224ТМФ
2.ПМ7И32Индустриска екологијаVII224ТМФ

Изборен предмет 4

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањеВежби
1.ПМ8И41Компјутерски дизајн на органски соединенија  VIII224ТМФ
2.ПМ8И42Методологија и оптимизација на експериментиVIII224ТМФ

Изборен предмет 5

Реден бројКод на предметотНазив на наставниот предметСеместарНеделен фонд на часовиЕКТСЕдиница
ПредавањаВежби
1.ПМ8И51Економска оптимизација на технолошки процесиVIII224ТМФ
2.ПМ8И511Моделирање и оптимизација на процесиVIII224ТМФ
3.ПМ8И52Стакло и стакло-керамикаVIII224ТМФ
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare