Вести и блог

26ти конгрес на СХТМ

DSC_0565
DSC_0575
DSC_0577
DSC_0587
DSC_0629
DSC_0635
DSC_0646
DSC_0233
DSC_0259
DSC_0281
DSC_0282
DSC_0395
DSC_0504
DSC_0512
DSC_0530
DSC_0538
DSC_0545
DSC_0554
DSC_0161
DSC_0170
DSC_0171
DSC_0180
DSC_0182
DSC_0184
DSC_0186
DSC_0198
DSC_0218
DSC_0220
DSC_0224
DSC_0012
DSC_0036
DSC_0055
DSC_0056
DSC_0061
DSC_0077
DSC_0080
DSC_0090
DSC_0099
DSC_0107
DSC_0118
Новости

26ти конгрес на СХТМ

Во периодот од 20-23 септември во Хотел Метропол, Охрид беше одржан 26тиот Конгрес на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија со меѓународно учество. Конгресот беше организиран од страна на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија и Технолошко-металуршкиот факултет УКИМ-Скопје со проф. Јадранка Блажевска-Гилев, претседател на научен одбор, проф. Билјана Анѓушева, претседател на организационен одбор, проф. Војо Јованов, ас. Марија Прошева и ас.Ива Димитриевска, членови на организационен одбор.

На овој конгрес беа презентирани 200 презентации од девет научни области. Свои излагања имаа 13 поканети предавачи од Македонија, Франција, Велика Британија, Литванија, Австрија, Германија и Србија. Најновите резултати од своите истражувања презентираа 174 автори и 570 коавтори од 20 држави. Преку 32 усни и 145 постер презентации беа претставени научните достигнувања од: неорганска хемија и технологија, неоргански материјали и металургија; Органска хемија, биохемија и фармацевтска хемија Аналитичка и еколошка хемија; Физичка, структурна хемија, спектроскопија и електрохемија; Полимери и полимерни материјали; Биотехнологија и технологија на храна; Хемиско инженерство; Текстилно инженерство; и Образование. Сигурни сме дека овој конгрес придонесе за започнување на нови плодни соработки и формирање на нови пријателства.

Би сакале да се заблагодариме на сите учесници на Конгресот.

Оставете ја вашата мисла овде

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare