Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
Технолошко-металуршки факултет

Модул 1: Прехранбена технологија

Модул 1: Прехранбена технологија

Структура на студиската програма

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТСВкупен фонд на часови
1.ПТБП01З1Трендови во прехранбеното процесно инженерствоI6180
2.ПТБП01З2Ензими во процесната индустријаI6180
3.ПТБП01З3Развој на нови производи, процеси  и методиI6180
4.ПТБП01И4Изборен предмет  1I6180
5.ПТБП01И5Изборен предмет  2I6180
6.ПТБП02И1Изборен предмет 3II6180
7.ПТБП02И2Изборен предмет УКИМII4120
8..ПТБП02И3Магистерски трудII20600
Вкупно часови и број на ЕКТС-кредити во студиската година60900

 Изборен предмет 1 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.ПТБП01И41Статистички методи во науката за храна и биотехнологијатаI6
2.ПТБП01И42Амбалажни материјали и системи за пакувањеI6
3.ПТБП01И43Управување со квалитетI6
4.ПТБП01И44Управување со отпад од прехранбената индустријаI6

Изборен предмет 2 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.ПТБП01И51Развој на идеја за магистерскиот трудI6
2.ПТБП01И52Структурирање и планирање на истражувачки проектI6

Изборен предмет 3 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.ПТБП02И11Адитиви во хранатаII6
2.ПТБП02И12Физичко-хемиски промени при преработка на хранатаII6
3.ПТБП02И13Сензорска анализа на хранатаII6
4.ПТБП02И14Хигиена во прехранбената индустријаII6