Модул 1: Прехранбена технологија
04.07.2024 2024-07-07 13:36Модул 1: Прехранбена технологија
Структура на студиската програма
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | Вкупен фонд на часови |
1. | ПТБП01З1 | Трендови во прехранбеното процесно инженерство | I | 6 | 180 |
2. | ПТБП01З2 | Ензими во процесната индустрија | I | 6 | 180 |
3. | ПТБП01З3 | Развој на нови производи, процеси и методи | I | 6 | 180 |
4. | ПТБП01И4 | Изборен предмет 1 | I | 6 | 180 |
5. | ПТБП01И5 | Изборен предмет 2 | I | 6 | 180 |
6. | ПТБП02И1 | Изборен предмет 3 | II | 6 | 180 |
7. | ПТБП02И2 | Изборен предмет УКИМ | II | 4 | 120 |
8.. | ПТБП02И3 | Магистерски труд | II | 20 | 600 |
Вкупно часови и број на ЕКТС-кредити во студиската година | 60 | 900 |
Изборен предмет 1 (се избира еден предмет)
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | |
1. | ПТБП01И41 | Статистички методи во науката за храна и биотехнологијата | I | 6 | |
2. | ПТБП01И42 | Амбалажни материјали и системи за пакување | I | 6 | |
3. | ПТБП01И43 | Управување со квалитет | I | 6 | |
4. | ПТБП01И44 | Управување со отпад од прехранбената индустрија | I | 6 |
Изборен предмет 2 (се избира еден предмет)
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | |
1. | ПТБП01И51 | Развој на идеја за магистерскиот труд | I | 6 | |
2. | ПТБП01И52 | Структурирање и планирање на истражувачки проект | I | 6 |
Изборен предмет 3 (се избира еден предмет)
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | |
1. | ПТБП02И11 | Адитиви во храната | II | 6 | |
2. | ПТБП02И12 | Физичко-хемиски промени при преработка на храната | II | 6 | |
3. | ПТБП02И13 | Сензорска анализа на храната | II | 6 | |
4. | ПТБП02И14 | Хигиена во прехранбената индустрија | II | 6 |