Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
Технолошко-металуршки факултет

Управување со квалитет и безбедност на храната

Управување со квалитет и безбедност на храната

Структура на студиската програма

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТСВкупен фонд на часови
1.УКБХ01З1Трендови во прехранбеното процесно инженерствоI6180
2.УКБХ01З2Управување со квалитетI6180
3.УКБХ01З3Развој на нови производи, процеси и методиI6180
4.УКБХ01И4Изборен предмет 1I6180
5.УКБХ01И5Изборен предмет  2I6180
6.УКБХ02И1Изборен предмет  3II6180
7.УКБХ02И2Изборен предмет УКИМII4120
8..УКБХ02И3Магистрески трудII20600
Вкупно часови и број на ЕКТС-кредити во студиската година60900

Изборен предмет 1 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.УКБХ01И41Статистички методи во науката за храна и биотехнологијатаI6
2.УКБХ01И42Амбалажни материјали и системи за пакувањеI6
3.УКБХ01И43Нутритивни вредности на хранатаI6
4.УКБХ01И44Методи и техники за контрола на квалитет на хранатаI6

Изборен предмет 2 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.УКБХ01И51Развој на идеја за магистерскиот трудI6
2.УКБХ01И52Структурирање и планирање на истражувачки проектI6

Изборен предмет 3 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.УКБХ02И11Безбедност на хранатаII6
2.УКБХ02И12Физичко-хемиски промени при преработка на хранатаII6
3.УКБХ02И13Сензорска анализа на хранатаII6
4.УКБХ02И14Законски прописи за обезбедување на квалитет на хранатаII6