Управување со квалитет и безбедност на храната
03.07.2024 2024-07-07 13:07Управување со квалитет и безбедност на храната
Структура на студиската програма
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | Вкупен фонд на часови |
1. | УКБХ01З1 | Трендови во прехранбеното процесно инженерство | I | 6 | 180 |
2. | УКБХ01З2 | Управување со квалитет | I | 6 | 180 |
3. | УКБХ01З3 | Развој на нови производи, процеси и методи | I | 6 | 180 |
4. | УКБХ01И4 | Изборен предмет 1 | I | 6 | 180 |
5. | УКБХ01И5 | Изборен предмет 2 | I | 6 | 180 |
6. | УКБХ02И1 | Изборен предмет 3 | II | 6 | 180 |
7. | УКБХ02И2 | Изборен предмет УКИМ | II | 4 | 120 |
8.. | УКБХ02И3 | Магистрески труд | II | 20 | 600 |
Вкупно часови и број на ЕКТС-кредити во студиската година | 60 | 900 |
Изборен предмет 1 (се избира еден предмет)
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | |
1. | УКБХ01И41 | Статистички методи во науката за храна и биотехнологијата | I | 6 | |
2. | УКБХ01И42 | Амбалажни материјали и системи за пакување | I | 6 | |
3. | УКБХ01И43 | Нутритивни вредности на храната | I | 6 | |
4. | УКБХ01И44 | Методи и техники за контрола на квалитет на храната | I | 6 |
Изборен предмет 2 (се избира еден предмет)
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | |
1. | УКБХ01И51 | Развој на идеја за магистерскиот труд | I | 6 | |
2. | УКБХ01И52 | Структурирање и планирање на истражувачки проект | I | 6 |
Изборен предмет 3 (се избира еден предмет)
Ред. бр. | Код на предметот | Назив на наставниот предмет | Семестар | ЕКТС | |
1. | УКБХ02И11 | Безбедност на храната | II | 6 | |
2. | УКБХ02И12 | Физичко-хемиски промени при преработка на храната | II | 6 | |
3. | УКБХ02И13 | Сензорска анализа на храната | II | 6 | |
4. | УКБХ02И14 | Законски прописи за обезбедување на квалитет на храната | II | 6 |