Управување со квалитет и безбедност на храната

Управување со квалитет и безбедност на храната

Структура на студиската програма

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТСВкупен фонд на часови
1.УКБХ01З1Трендови во прехранбеното процесно инженерствоI6180
2.УКБХ01З2Управување со квалитетI6180
3.УКБХ01З3Развој на нови производи, процеси и методиI6180
4.УКБХ01И4Изборен предмет 1I6180
5.УКБХ01И5Изборен предмет  2I6180
6.УКБХ02И1Изборен предмет  3II6180
7.УКБХ02И2Изборен предмет УКИМII4120
8..УКБХ02И3Магистрески трудII20600
Вкупно часови и број на ЕКТС-кредити во студиската година60900

Изборен предмет 1 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.УКБХ01И41Статистички методи во науката за храна и биотехнологијатаI6
2.УКБХ01И42Амбалажни материјали и системи за пакувањеI6
3.УКБХ01И43Нутритивни вредности на хранатаI6
4.УКБХ01И44Методи и техники за контрола на квалитет на хранатаI6

Изборен предмет 2 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.УКБХ01И51Развој на идеја за магистерскиот трудI6
2.УКБХ01И52Структурирање и планирање на истражувачки проектI6

Изборен предмет 3 (се избира еден предмет)

Ред. бр.Код на предметотНазив на наставниот предметСеместарЕКТС
1.УКБХ02И11Безбедност на хранатаII6
2.УКБХ02И12Физичко-хемиски промени при преработка на хранатаII6
3.УКБХ02И13Сензорска анализа на хранатаII6
4.УКБХ02И14Законски прописи за обезбедување на квалитет на хранатаII6
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare