Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
Технолошко-металуршки факултет

Инженерство на храна – Иновации, одржливост и технологии

Инженерство на храна – Иновации, одржливост и технологии

Распоред на предмети по семестри и години на студии за академски студии (АС)

Реден бројКод на предметот  Назив на предмет  СеместарНеделен фонд на часови  ЕКТС
 ПВ
ПРВА ГОДИНА
1ИХ1З1Трендови во прехранбеното процесно инженерствоI338
2ИХ1З2Паметно и одржливо пакување на хранаI337
3ИХ1З3Циркуларно и одржливо прехранбено инженерствоI337
4ИХ1И1Изборен предмет 1I336
5ИХ2И2Изборен предмет 2II336
6ИХ2И3Изборен предмет 3II336
7ИХ2З4Магистрески трудII21820
Вкупно часови (предавања/вежби) и ЕКТС за година283260

Изборни предмети на студиската програма (во Листата се вклучуваат изборните предмети од студиска програма и наставни предмети кои се изведуваат на друга единица на универзитетот, согласно член 139 став 9 од Законот за високото образование (Службен весник на Република Македонија 82/18)

Реден бројКод  Назив на предметот  Семе старНеделен фонд на часови  ЕКТ С  Од која единица
  предав ањавежби
  1ИХ1И11Дизајн на одржливи прехранбени производи и процесиI336Технолошко- металуршки факултет
2ИХ1И12Управување со квалитет и безбедност на хранаI336Технолошко- металуршки факултет
3ИХ1И13Специјална хранаI336Технолошко- металуршки факултет
4ИХ1И14Физичко-хемиски промени при преработка на хранатаI336Технолошко- металуршки факултет
  5ИХ2И21Законски прописи за обезбедување на квалитет на хранатаII336Технолошко- металуршки факултет
6ИХ2И22Сензорска перцепција на хранатаII336Технолошко- металуршки факултет
  7ИХ2И23Методи и техники за контрола на квалитет на хранатаII336Технолошко- металуршки факултет
8ИХ2И24Претприемништво и иновации воII336Технолошко- металуршки
  прехранбената индустрија    факултет, Економски факултет
9ИХ2И31Третман и валоризација на биоотпадII336Технолошко- металуршки факултет
10ИХ2И32Безбедност на храна и анализа на ризикII336Технолошко- металуршки факултет
11ИХ2И33Вовед во токсикологија на хранаII336Технолошко- металуршки факултет,
  12  ИХ2И34Дигитализација во синџирот на храна  II  3  3  6Технолошко- металуршки факултет, ФИНКИ
13ИХ2И35ФерментологијаII336Технолошко- металуршки факултет
Вкупно: