Вести и блог

ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ – ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ

Uncategorized @mk

ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ – ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ

Пред пријавувањето во роковите утврдени со Конкурсот, секој заинтересиран кандидат треба да се регистрира на www.upisi.ukim.mk и да ја пополни електронската пријава.

Бројот којшто кандидатот автоматски го добил од системот за електронско пријавување треба да се внесе и во пријавниот лист што се поднесува при пријавувањето за запишување.

Пријавените задолжитело да ги достават документите во Студентска служба на Технолошко – металуршки факултет.

 • пријавен лист за конкурирање за упис на втор циклус студии образец А1;
 • електронска пријава (од www.upisi.ukim.mk);
 • куса биографија (CV);
 • потврда за активно познавање странски јазик;
 • потврда за уплатена административна такса во износ од 50,00 денари;

Образец ПП 50: Назив на примачот: Трезорска сметка – Скопје; Банка на примачот: НБРСМ; Трансакциска сметка 100-0000000-630-95; Уплатна сметка 840-ХХХ-03161; Конто 722313 00;

 • препораки од наставни или научни работници (доколку има такви);
 • список на стручни или научни трудови и примерок од нив (доколку кандидатите имаат);
 • документи за евентуални награди, признанија и други документи.

Втор рок за пријавување на втор циклус студии:

од 05 февруари до 16 февруари 2024 година

Запишување на кандидатите:

20 и 21 февруари 2024 година

Конкурсот е објавен на интернет-страницата: http://www.ukim.edu.mk

Оставете ја вашата мисла овде

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare